Nieuws

'Promes kan celstraf in Nederland vermijden vanwege lopende zaak in Rusland'

'Promes kan celstraf in Nederland vermijden vanwege lopende zaak in Rusland'

20 maart - 09:53

Quincy Promes krijgt mogelijk alsnog de kans om zijn uitlevering naar Nederland en daarbij behorende celstraf te ontlopen. Volgens Russische media loopt er nog een strafzaak in Rusland en kan de voetballer dat gebruiken om terug te keren naar het land. 

Het Russische Mash schrijft dat Promes in Rusland nog terechtstaat voor een andere zaak. De voetballer zou voor ongeveer 40.000 euro aan belastingontduiking hebben gedaan. Rusland kan ervoor kiezen om Promes als verdachte te behandelen en de speler op een opsporingslijst te plaatsen. Indien dat gebeurt, kan Promes terugkeren naar Rusland om daar terecht te staan.

Indien Rusland ervoor kiest om Promes op een opsporingslijst te zetten, kan het land Dubai verzoeken om de speler uit te leveren. Wanneer Promes zijn schulden afbetaalt in Rusland, kan de voetballer mogelijk weer in actie komen voor Spartak Moskou.

Promes is in Nederland veroordeeld voor drugssmokkel en het neersteken van zijn neef. De speler werd veroordeeld voor in totaal zevenenhalf jaar cel, maar kan nu dus mogelijk alsnog de straf ontwijken.