Nieuws

Dit is het aantal interlands van alle spelers in de selectie van Oranje

Dit is het aantal interlands van alle spelers in de selectie van Oranje

20 maart - 07:08 Laatste update: 07:09

Het Nederlands elftal moet in maart de eerste stappen zetten in aanloop naar het EK in juni en treft Schotland en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman riep enkele debutanten op voor Oranje, maar hoeveel interlands heeft elke speler van de selectie eigenlijk achter zijn naam? VoetbalNieuws.nl tekent het voor je uit. 

Dit is het aantal interlands van alle spelers in de Oranje-selectie

Wat direct opvalt bij het aantal interlands per speler in Oranje, is het lage aantal interlands dat de drie doelmannen opgeteld hebben gespeeld. Bart Verbruggen, Mark Flekken en Marco Bizot waren met zijn drieën goed voor slechts elf interlands, waardoor Koeman niet beschikt over een doelman die gepokt en gemazeld is in het doel. Ter vergelijking: Jasper Cillessen, die niet bij de selectie zit, stond al 65 keer op doel voor Nederland.

Oranje heeft in de verdediging verreweg de meeste ervaring rondlopen. Het Nederlands elftal heeft op papier vooral een ervaren verdediging met namen als Matthijs de Ligt, Nathan Aké en Virgil van Dijk. Daley Blind is de speler met de meeste Oranje-interlands binnen de selectie met 104 wedstrijden.

Bart Verbruggen - 4
Mark Flekken - 6
Marco Bizot - 1
Matthijs de Ligt - 43
Nathan Aké - 42
Virgil van Dijk - 64
Stefan de Vrij - 62
Daley Blind - 104
Quillindschy Hartman - 4
Lutsharel Geertruida - 6
Mats Wieffer - 7
Jerdy Schouten - 2
Marten de Roon - 41
Joey Veerman -  6
Tijjani Reijnders - 6
Quinten Timber - 0
Georginio Wijnaldum - 90
Jeremie Frimpong - 1
Denzel Dumfries - 50
Xavi Simons - 11
Teun Koopmeiners - 20
Cody Gakpo - 21
Donyell Malen - 28
Brian Brobbey - 1
Memphis Depay - 88
Wout Weghorst - 29

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!