Opstellingen

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kan zich volledig op de titel richten

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kan zich volledig op de titel richten

17 maart - 09:30 Laatste update: 07:18

PSV neemt het zondag in eigen huis op tegen FC Twente. De Eindhovenaren werden afgelopen week in de Champions League uitgeschakeld door Borussia Dortmund en kunnen zich daarom volledig gaan richten op het binnenhalen van de landstitel. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

In Dortmund koos trainer Peter Bosz ervoor om Malik Tillman als linksbuiten op te stellen, om zo beter druk uit te kunnen oefenen op de verdediging van de Duitsers. Dat veranderde echter al snel, toen Hirving Lozano in de rust binnen de lijnen kwam voor Guus Til. Mede door het inbrengen van de Mexicaan en het feit dat PSV daardoor achterin man-op-man ging spelen, kwam de ploeg meer aan voetballen toe. Toch werd er met 2-0 verloren in het Signal Iduna Park.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen FC Twente

Lozano viel goed in en lijkt daarom tegen FC Twente weer in de basis te beginnen. In dat geval schuift Tillman net als in de tweede helft terug naar het middenveld, maar dan samen met Til in plaats van Mauro Júnior. Dat betekent dat Jerdy Schouten vermoedelijk weer in het hart van de defensie begint. De controleur speelt daar vrijwel altijd in topwedstrijden.

Joey Veerman is daardoor de nummer zes. De middenvelder verklaarde zich op zijn gemak te voelen in de driehoek met Schouten en Olivier Boscagli. Jordan Teze en Sergiño Dest zijn vrijwel het gehele seizoen al de wingbacks. Datzelfde geldt voor Walter Benítez als doelman. Voorin zien we naast Lozano uiteraard Johan Bakayoko en Luuk de Jong.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Veerman, Til, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lozano.

PSV – FC Twente begint zondagavond om 20.00 uur in het Philips Stadion. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!