Nieuws

Dit zegt Henderson na de ruime nederlaag van Ajax bij Aston Villa

Dit zegt Henderson na de ruime nederlaag van Ajax bij Aston Villa

14 maart - 23:44

Ajax verloor donderdagavond met 4-0 op bezoek bij Aston Villa in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Conference League. Voor Jordan Henderson vormde deze wedstrijd zijn terugkeer in Engeland na zijn transfer naar Saoedi-Arabië. Tijdens het duel werd de Engelsman constant uitgefloten door het thuispubliek.

Wat zei Henderson na het duel?

"Het was een zware avond, in veel opzichten. Ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik moet zeggen", geeft Henderson toe tegenover Veronica. "We zaten bij 1-0 nog in de wedstrijd en eindigden de eerste helft nog goed. Maar daarna kwamen zij door een fout van ons op 2-0, volgde snel onze rode kaart (Sivert Mannsverk, red.) en valt een aantal jongens geblesseerd uit. Alles leek mis te gaan bij ons."

Vlak na de openingstreffer van Ollie Watkins leek Ajax op te leven. "Na de 1-0 hadden we nog het idee dat we Villa pijn konden doen. We hadden een momentje nodig om weer in de wedstrijd te komen. Na die 2-0 en rode kaart werd het wel heel moeilijk om nog iets uit te richten. We moeten Villa ook de credits geven", geeft de gelegenheidsaanvoerder van Ajax toe. "Zij hebben een heel sterk en ervaren team. Je zag duidelijk het verschil in ervaring tussen beide ploegen. Ze wisten hun wedstrijd goed te managen."

De conclusie van Henderson luidt dat Ajax het vooral bij zichzelf moet zoeken. De Engelsman gaf aan geen problemen te hebben met het gefluit van de supporters wanneer hij aan de bal kwam. "Nee, dat deed me niet veel. Villa is een mooie club, met mooie supporters. Ik wens hen het allerbeste", sloot de middenvelder af.