Nieuws

Dit vindt Wesley Sneijder apart aan de gesprekken tussen Steijn en Heerenveen

Dit vindt Wesley Sneijder apart aan de gesprekken tussen Steijn en Heerenveen

11 maart - 20:56

Wesley Sneijder denkt dat SC Heerenveen wellicht bewust heeft willen uitlekken dat de club in gesprek is met Maurice Steijn als nieuwe trainer. De analist van Veronica Offside vindt het opmerkelijk dat de Friezen in een openbaar hotel met de voormalig coach van Ajax in gesprek gingen.

Sneijder vindt het niet gek dat Steijn in beeld is om de vertrekkende Kees van Wonderen op te volgen bij Heerenveen. "Hij is vrij nu, dus dan is het al snel logisch", aldus de voormalig middenvelder aan tafel bij de talkshow."Ik vind het alleen wel een beetje apart hoe ze dit nu gedaan hebben. Zo openbaar in een hotel. Je weet dat dit uitlekt, maar misschien is het wel een bewuste keuze geweest. Je weet gewoon dat je het risico loopt hier. Je kan niks meer doen normaal."

Ook tafelgenoot Wim Kieft reageert op de transferperikelen. "Ik had wel het idee dat Kees van Wonderen zijn beste tijd had gehad daar", zegt hij. "Het is niet heel chique, maar zo gaat dat tegenwoordig. Het is nog niet officieel. Ik zou denken dat Steijn misschien door de naam Ajax naar het buitenland gaat. De naam Ajax opent toch deuren. Saudi-Arabië dacht ik, misschien gaat hij daarheen."

Kieft neemt het daarna nog op voor Steijn. "Buiten dat Ajax-verhaal heeft hij het natuurlijk altijd hartstikke goed gedaan. Ook bij clubs als Heerenveen. Dus het is in ieder geval wel duidelijk dat hij het niveau aankan."