Nieuws

'Brighton-supporters neergestoken en beroofd in Rome: 'Erger dan in Marseille''

'Brighton-supporters neergestoken en beroofd in Rome: 'Erger dan in Marseille''

7 maart - 12:11

Twee fans van Brighton & Hove Albion zijn gestoken en beroofd in Rome door een groep gemaskerde mannen voorafgaand aan hun Europa League-wedstrijd tegen het Italiaanse team Roma. De supporters werden aangevallen toen ze woensdag rond middernacht een bar verlieten. Dat meldt The Mirror.

De supporters van 27 en 28 jaar oud werden aangevallen in Via Cavour in het hart van de Italiaanse hoofdstad. De mannen werden met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis en zijn inmiddels weer ontslagen. Een van de supporters onthulde dat ze 'zes uur lang vastzaten in een ziekenhuisgang'. Personeel van restaurants in de omgeving sloegen alarm toen ze getuige waren van de aanval. Direct werd de politie ingeschakeld.

Er is gemeld dat een groep van zes of zeven gemaskerde individuen betrokken was bij de aanval, waarbij de portemonnees van de slachtoffers werden gestolen. "Ik en een paar van mijn vrienden zijn gisteravond in Rome aangevallen na het verlaten van een bar", aldus een Brighton-fan. "Ik wil alleen maar zeggen dat elke Brighton-fan in Rome alsjeblieft voorzichtig moet zijn. Het is hier zo gevaarlijk en erger dan in Marseille."

Brighton heeft een verklaring uitgebracht voor de fans voorafgaand aan de wedstrijd met veiligheidsinformatie voor degenen die afreizen. De club waarschuwde voor straatcriminaliteit in het gebied. Bovendien was het advies van de lokale politieadvies om geen clubkleuren te dragen.