Reactie

Dit zegt Carlo Ancelotti over zijn vermeende belastingontduiking en celstraf

Dit zegt Carlo Ancelotti over zijn vermeende belastingontduiking en celstraf

6 maart - 23:46 Laatste update: 23:58

Carlo Ancelotti heeft woensdagavond gereageerd op de berichten dat hem mogelijk een celstraf boven het hoofd hangt. De trainer van Real Madrid werd door het Spaanse Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens belastingontduiking, maar volgens hem is dat een zaak van een aantal jaren geleden én is hij onschuldig.

Reactie van Ancelotti op belastingontduiking en celstraf

"Dit is een oud verhaal dat acht jaar geleden begon, waarbij het parket denkt dat ik een inwoner was, en ik denk dat ik geen inwoner was", aldus Ancelotti na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen RB Leipzig in de Champions League.

De Italiaan zou tussen 2013 en 2015 een aanzienlijk geldbedrag hebben weggesluisd, dat hij verwierf via inkomsten uit portretrechten. "Ik heb de boete al betaald, het geld ligt al op het parket", voegde hij eraan toe. "Alleen de advocaten praten nog om een oplossing tee vinden. Ik ben ervan overtuigd dat ik onschuldig ben, dat ik in 2015 geen inwoner was en ik kijk wel wat de rechter beslist."

Ancelotti is zeker niet de eerste grote naam uit de voetbalwereld die wordt aangeklaagd wegens vermeend belastingontduiking. Eerder werkten Neymar, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zich al eens in de nesten. In geen van die gevallen heeft de aantijging tot een celstraf geleid, maar tot een schikking met de autoriteiten. In Spanje moet een celstraf in dat geval wel worden gereduceerd tot minder dan twee jaar. Rondom Ancelotti wordt een mogelijke celstraf van vier jaar en negen maanden genoemd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!