Nieuws

Wie is Denzel McKenzie, de 'Bailey on steroids' die aan Ajax wordt gelinkt?

Wie is Denzel McKenzie, de 'Bailey on steroids' die aan Ajax wordt gelinkt?

6 maart - 11:42

Het Jamaicaanse talent Denzel McKenzie zou wel eens naar Ajax kunnen vertrekken, zo werd dinsdag duidelijk uit een interview van zijn zaakwaarnemer aan Voetbal International. Wie is deze zeventienjarige aanvallende middenvelder, die door zijn agent als ‘de Bailey on steroids’ wordt bestempeld? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Waar speelt McKenzie nu?

Denzel Theo McKenzie is actief bij de Phoenix All Stars, een voetbalacademie met Jamaicaanse spelers waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in de Verenigde Staten. Ondanks dat de middenvelder pas zeventien jaar oud is, speelt hij zijn wedstrijden ook al bij de Onder-20 van Jamaica.

De Phoenix All Stars academie heeft één bekende Jamaicaanse Europese speler naar Europa gekregen. Leon Bailey, de aanvaller van Aston Villa die ooit voor dertig miljoen euro van Bayer Leverkusen werd overgenomen, komt uit deze voetbalschool.

Wat is de actuele situatie?

VI schetste dat Ajax tot drie keer toe heeft misgegrepen bij Bailey, maar de Amsterdammers krijgen een herkansing. 'De nummer tien van Jamaica Onder-20 is een van mijn spelers. Zijn naam is Denzel McKenzie, een soort Leon Bailey on steroids. Hij is echt een topspeler. We doen ons best om hem naar Ajax te brengen. Hopelijk lukt het nu wel', aldus zaakwaarnemer Craig Butler. 

Wat voor speler is McKenzie?

McKenzie is een speler die die volgens de voetbalschool op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Daarnaast zou hij ook als rechts- en linksbuiten kunnen spelen. De Jamaicaan is met een lengte van ongeveer 1.73 klein van stuk.