Nieuws

Wie was volgens Rogier Meijer de beste man aan de kant van NEC in de halve finale?

Wie was volgens Rogier Meijer de beste man aan de kant van NEC in de halve finale?

27 februari - 23:49

NEC wist dinsdagavond de halve finale van de KNVB Beker tegen SC Cambuur te winnen. Na afloop van het duel lichtte trainer Rogier Meijer er een speler aan de kant van de Nijmegenaren uit. Dit was volgens de oefenmeester de beste man op het veld.

"Het laatste half uur was alleen maar knokken", blikt Meijer terug. "We maken een mooie goal, die 2-1. Het was geen goede wedstrijd, want na die achterstand moesten we ons terugknokken. Dat is alleen ook wel weer heel erg mooi." Wat de 42-jarige trainer in de rust tegen zijn team had gezegd, wist hij niet precies meer. "Ik heb in de rust gezegd, wat we doen moeten we beter doen. Wat dat inhoudt, weet ik ook niet precies. Na rust hebben we ook kans op kans gehad. Het was ook een kwestie van durven drukken of niet."

Wie vond Meijer de beste man op het veld?

Meijer wilde graag de prestaties van een van zijn spelers benadrukken. "Kodai Sano is zo'n fantastische speler, die speelde echt een hele goede wedstrijd", looft de trainer zijn middenvelder. De Japanner wist zich in de eerste helft van de verlenging tot matchwinner te kronen door de 1-2 binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Yvandro Borges Sanches.