Manchester United in slotfase onderuit tegen Fulham: Bassey scoort tegen Ten Hag

24 februari - 17:57

Manchester United is zaterdag met 1-2 onderuit gegaan tegen Fulham. Oud-Ajacied Calvin Bassey opende de score in de slotfase ging het volledig mis voor de ploeg van Erik ten Hag.

United had het lastig met Fulham. Erik ten Hag koos in de aanval opvallend voor Omari Forson die zijn basisdebuut maakte voor de thuisploeg. Antony bleef op de bank en zag vanaf de zijlijn dat Fulham-aanvaller Alex Iwobi de eerste grote kans kreeg. Niet veel later kreeg diezelfde Iwobi nogmaals de kans op de eerste treffer, maar beide vonden het net niet. Gedurende de eerste helft vonden United en Fulham beide nog het houtwerk, maar doelpunten vielen er niet.

In de tweede helft ging het tempo iets omhoog. Fulham was dominant en kreeg kansen op de openingstreffer. De ploeg van Ten Hag had moeite om de bal langdurig in de ploeg te houden en eenmaal voor het Fulham-doel wilde het niet vlotten. Oud-Ajacied Calvin Bassey was uiteindelijk de gevierde man aangezien hij Fulham op voorsprong zette. De verdediger kwam bij een corner mee naar voren en schoot met zijn chocoladebeen binnen. Ten Hag probeer vanaf de zijlijn het tij te keren, maar het lukte zijn ploeg niet om grote kansen te creëren. Het puntverlies leek al zeker, maar Maguire kopte uit het niets raak. Old Trafford kwam tot leven, maar hield geen rekening met Iwobi. In een counter van Fulham scoorde de aanvaller van de bezoekers waardoor zij als winnaar vertrokken uit Manchester.