Nieuws

Hoe presteerden de Oranje Leeuwinnen op voorgaande Olympische Spelen?

Hoe presteerden de Oranje Leeuwinnen op voorgaande Olympische Spelen?

28 februari - 10:05 Laatste update: 10:04

Vorige week verloren de Oranje Leeuwinnen kansloos met 3-0 van Spanje. Woensdagavond is er voor het team van Andries Jonker toch nog een kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe de Oranje Vrouwen op voorgaande edities van de Spelen hebben gepresteerd.

De finalisten van de Nations League plaatsen zich automatisch voor de Olympische Spelen. Frankrijk is echter het gastland van de Spelen en daardoor al verzekerd van een plek. Dat betekent dat er tijdens de troostfinale woensdagavond nog een plek te verdelen is. In een onderlinge ontmoeting met Duitsland zal Nederland moeten winnen om zich voor het prestigieuze toernooi te plaatsen.

Hoe presteerden de Oranje Vrouwen op vorige Olympische Spelen?

Sinds 1996 wordt er op de Olympische Spelen door vrouwen gevoetbald. Toch deed Nederland maar één keer eerder mee aan het toernooi. In 2020 deed het team mee aan de Zomerspelen in Tokio. Door de coronapandemie werd het toernooi in 2021 gespeeld. Ook konden er geen kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Daarom werden door de UEFA de drie beste Europese landen op het WK 2019 aangewezen als deelnemer. Nederland werd derde op dat toernooi en plaatste zich hierdoor voor de Spelen. In de groepsfase speelden de Leeuwinnen tegen Brazilië, Gambia en China. In de kwartfinale kwam Oranje de Verenigde Staten tegen. Amerika won het duel na strafschoppen en schakelde daarmee de Oranje Leeuwinnen uit.