Nieuws

Roma-clash komt er aan: dit verwacht Wellenreuther van het Europa League-treffen

Roma-clash komt er aan: dit verwacht Wellenreuther van het Europa League-treffen

22 februari - 07:28 Laatste update: 07:33

Donderdagavond neemt Feyenoord het in de Europa League op tegen AS Roma. Timon Wellenreuther is de vervanger van Justin Bijlow onder de lat en dit verwacht de doelman van het affiche tegen de Romeinen.

Door de blessure van Bijlow mag Wellenreuther de laatste weken weer onder de lat staan. De Duitser heeft al een brok aan ervaring en liet al meermaals op belangrijke momenten zijn klasse zien. Afgelopen week in Rotterdam moest de keeper nog meerdere keren in actie komen om Roma van een overwinning af te houden.

Wat verwacht Wellenreuther van het treffen met Roma?

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de Duitser aan dat het alles behalve makkelijk gaat worden. "In Rome wacht ons een zware wedstrijd, dat is duidelijk. Toch zijn we niet kansloos. AS Roma moest in de slotfase in de Kuip echt achteruit, maar ik denk dat de kracht van onze aanhang daar meer mee te maken had dan met vermoeidheid. In Rome moeten we het zelf doen", begint de doelman waarna hij over mogelijke strafschoppen begint. "Ja, natuurlijk heb ik op penalty’s getraind. Je kunt jezelf als keeper voorbereiden op strafschoppen. Ik kijk bijvoorbeeld video's van spelers die mogelijk kunnen schieten. En niet die van de laatste maand, maar soms van jaren terug. Het kan allemaal net dat verschil maken."