Transfernieuws

'Bergwijn wil alleen maar naar Ajax: 'Het sportieve plaatje telt ook voor hem''

'Bergwijn wil alleen maar naar Ajax: 'Het sportieve plaatje telt ook voor hem''

01-07-2022 07:19
5

Marcel van der Kraan van De Telegraaf weet het zeker: Steven Bergwijn maakt deze zomer de overstap naar Ajax. Volgens de chef Telesport heeft de aanvaller geen trek in het degradatievoetbal van Everton.

Het leek er afgelopen week even op dat Everton Bergwijn voor de neus van Ajax weg zou kapen, maar niets is minder waar. "Het is alleen de vraag of Bergwijn degradatievoetbal wil spelen, want dat speelde Everton de afgelopen jaren", aldus Van der Kraan in een video-item van De Telegraaf. "Die raken hun beste speler kwijt, Richarlison, die gaat naar Tottenham."

Meerdere goed ingevoerde bronnen maakten donderdag bekend dat de Braziliaan de overstap naar Londen zal maken. Spurs betaalt ongeveer zeventig miljoen euro voor Richarlison. Doordat de Londenaren veel geld uitgeven, lijkt de transfer van Bergwijn weer wat dichterbij te komen.

Bergwijn had bij The Toffees flink meer kunnen verdienen dan bij de Amsterdammers.  "De vraag is wat kunnen bieden naast heel veel geld, heel veel salaris. Het sportieve plaatje telt voor Bergwijn ook. Want, let maar op: die gaat alleen naar Ajax", aldus Van der Kraan.