Reactie

Debuteren tegen Roma: zo kijkt Feyenoord-verdediger Read (17) terug op het moment

Debuteren tegen Roma: zo kijkt Feyenoord-verdediger Read (17) terug op het moment

16 februari - 09:42

Givairo Read voelde ergens stiekem al aan dat hij aan speeltijd toe zou komen tegen AS Roma. Het voorgevoel van de pas zeventienjarige verdediger van Feyenoord klopte: hij maakte zijn debuut in een bomvolle Kuip.

De personele problemen zijn momenteel groot bij Feyenoord. Met name in de verdediging zijn de opties met de aan de hamstring geblesseerde Gernot Trauner en de zieke Lutsharel Geertruida minimaal. Daar kon Read mooi van profiteren.

"Ik had gisteren na de training al het gevoel dat ik mee moest, ik was echt heel blij", begint de jongeling op de clubkanalen van Feyenoord. Ook daadwerkelijke speeltijd kroop door zijn hoofd. "Lopez en ik waren de enige verdedigers op de bank, ik had een voorgevoel maar wist het niet zeker. Toen gebeurde het en ik moest gewoon mijn ding blijven doen, blijven strijden en dan komt het goed."

Read heeft nu dus officiële minuten in de benen voor Feyenoord. Ook op het winerse trainingskamp was de jongeling al van de partij. Hij speelde een uur mee in de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz.