Nieuws

Speculatie rondom Feyenoord-opstelling: 'Slot geeft hesje aan opvallende naam'

Speculatie rondom Feyenoord-opstelling: 'Slot geeft hesje aan opvallende naam'

14 februari - 20:39

Het zou zomaar kunnen dat Alireza Jahanbakhsh donderdagavond in de basis staat bij Feyenoord. Voorafgaand aan het Europa League-duel met AS Roma werd de Iraniër door trainer Arne Slot tijdens de partij ingedeeld bij de elf die lijken te gaan beginnen.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl. Op dinsdagmiddag bereidden de Rotterdammers zich voor de op de thuiswedstrijd in de tussenronde. Dat deed Slot zonder een aantal sterkhouders. Zo zijn Justin Bijlow en Gernot Trauner langdurig uitgeschakeld, is Quinten Timber vanwege zijn hersenschudding nog altijd niet inzetbaar en zijn ook Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez nog vraagtekens. Verder behoren tevens Thomas van den Belt en Gjivai Zechiël nog tot de klas met pechvogels.

Gimenez verscheen wel vroegtijdig met de hersteltrainer op het veld en haakte even aan bij de rest van de selectie, maar deed niet mee aan de partij. Donderdag zal worden bepaald of de Mexicaan fit genoeg is om te starten. Ayase Ueda nam daarom zijn plaats in. Datzelfde gold dus voor Jahanbakhsh, die op 12 november voor het laatst in de basis stond van een officiële Feyenoord-wedstrijd. De rechtsbuiten kampte daarna met een hamstringblessure en was enige tijd afwezig door de Azië Cup. Yankuba Minteh, Bart Nieuwkoop en de inmiddels vertrokken Javairô Dilrosun vulden de afgelopen weken zijn positie in.

Jahanbakhsh weet wat het is om in de Europa League tegen AS Roma te spelen. Vorig seizoen trof Feyenoord de Romeinen in de kwartfinales van het toernooi. Toen stond hij in zowel de thuis- als de uitwedstrijd in de basis. Of Slot ook deze keer voor hem kiest, moet donderdagavond uiteraard blijken. De wedstrijd begint om 18.45 uur in De Kuip. Volgende week staat de return in Rome op het programma. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finales.