Nieuws

Overmars stopt per direct met taken cryptobedrijf: 'Beter in moeten verdiepen'

Overmars stopt per direct met taken cryptobedrijf: 'Beter in moeten verdiepen'

02-11-2021 13:37

Marc Overmars is per direct gestopt met zijn werkzaamheden voor een omstreden cryptobedrijf. Bij het bedrijf Xpose Protocol gingen miljoenen euro's in rook op.

Overmars vervulde bij het cryptobedrijf de functie van adviseur, maar de bijbehorende taken legt hij met onmiddellijke ingang naast zich neer. Bij het bedrijf zaten ook Boef, Ivan Rakitic (Sevilla) en Oleksandr Zinchenko (Manchester City) aangesloten. 

Wiskundige Bert Slagter van de website LekkerCryptisch spreekt van 'één grote scam' over Xpose Protocol. De koers van de cryptomunten liep snel op, maar zakte weer even zo snel. De totale waarde van de munt bedroeg na de lancering in mei 120 miljoen euro. Daar is inmiddels nog zeven ton van over. Een woordvoerder van Overmars laat aan BNR en Het Parool weten dat de Ajax-directeur zijn taken dan ook per direct stopt.

In een toelichting laat de woordvoerder weten dat Overmars 'zich vooraf beter in de zaak had moeten verdiepen'. Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers reageert ook in de krant. "Je ziet wat er gebeurt. De ogen zijn erop gericht en Ajax wordt in verband gebracht met iets dat lijkt op een piramidespel. Ik vraag me af wat het wegingskader is op basis waarvan Ajax dit soort nevenfuncties accordeert."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!