Nieuws

Dit vertelt Ajax-doelman Ramaj over zijn lastige periode in Amsterdam

Dit vertelt Ajax-doelman Ramaj over zijn lastige periode in Amsterdam

3 februari - 11:43

Diant Ramaj is momenteel niet meer uit het doel weg te denken bij Ajax. De Duitse doelman kwam in de zomer over van Eintracht Frankfurt, waarna hij een lastige periode in Amsterdam kende. Wat vertelt de Ajax-doelman over deze lastige periode? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

De 22-jarige Duitser werd bij Ajax gehaald als tweede doelman, zo werd hem verteld door toenmalig technisch directeur, Sven Mislintat. Echter bleek de realiteit anders. De doelman was verbijsterd toen hij ontdekte dat Maurice Steijn in de openingswedstrijd van dit seizoen niet voor hem koos, maar voor Jay Gorter. Het feit dat hij niet ingebracht werd, kon hij nauwelijks geloven, zo vertelt hij in gesprek met de NOS

Ramaj werd onverwacht gepasseerd door Steijn, waarna hij degradeerde tot derde doelman. "Dat was verrassend voor mij. Ik werd overgenomen van Eintracht Frankfurt als tweede doelman. Dat was ik daar ook al. Als ik had geweten dat ik derde keeper zou worden, had ik net zo goed in Duitsland kunnen blijven als tweede doelman.  In die tijd had ik het mentaal zwaar. Maar ik moest het accepteren en ben blijven knokken. Gelukkig is het tij volledig gekeerd en gaat het nu de goede kant op", aldus de doelman van Ajax.

Ramaj is momenteel de onbetwiste nummer één doelman van Ajax, ondanks dat Gerónimo Rulli en Jay Gorter weer fit zijn. De doelman heeft dit seizoen een reddingspercentage van 69,5 procent, wat beduidend hoger ligt dan dat van concurrent Gorter. Zijn reddingspercentage ligt slechts op de 51,4 procent.