Nieuws

Ihattaren in de problemen, waarom is de 21-jarige uit de selectie gezet?

Ihattaren in de problemen, waarom is de 21-jarige uit de selectie gezet?

1 februari - 06:50
1

Mohamed Ihattaren is alweer op een zijspoor belandt bij zijn nieuwe club Slavia Praag. De middenvelder is uit de selectie gezet en moet zich nu melden bij het B-elftal. Waarom is het wederom misgegaan? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Waarom is Mohamed Ihattaren uit de selectie gezet?

Nog niet zo lang geleden presenteerde Slavia Praag Mohamed Ihattaren met trots. De middenvelder ging de Tsjechische voetbalclub versterken en Slavia Praag had goede hoop Ihattaren weer op het goede spoor te krijgen. Trainer Jindrich Trpisovsky sprak zich enkele weken na zijn aankomst dan ook zeer positief uit. Hij zei: "In een maand tijd heeft hij hard gewerkt, is hij enkele kilo’s afgevallen en heeft hij volgens tests ook veel spiermassa gewonnen. Ons plan is om hem op een bepaald niveau te krijgen, zodat hij met de A-ploeg mee kan trainen."

Tijdens de winterstop reisde Ihattaren dan ook mee met de A-ploeg richting Portugal. Slavia Praag belegde daar enkele dagen een trainingskamp en op basis daarvan werd gekeken naar de fitheid van Ihattaren. Die bleek ver ondermaats. Zelfs zo ver dat hij permanent is teruggezet naar de B-ploeg en daar moet hij zich vooral gaan bezig houden met zijn fysieke fitheid, aldus de club op social media. In Praag tekende de middenvelder een prestatiecontract. Dat betekent dat hij betaald wordt per gespeelde wedstrijd. Het aantal staat nog steeds op nul en sinds 2021 speelde hij slechts zes wedstrijden. Vijf voor Jong Ajax en één voor Ajax.

Waarom zit Mohamed Ihattaren in de problemen?

In de zomer van 2021 vertrekt de dan negentienjarige Ihattaren bij PSV. Hij heeft een conflict met PSV-trainer Roger Schmidt en ziet een transfer als enige optie. Echter ontstonden de problemen al eerder. In 2019 begint de carrière van de middenvelder stormachtig. Onder Mark van Bommel debuteert de zestienjarige in het eerste elftal van PSV en niet veel later meldt ook bondscoach Ronald Koeman zich. Ihattaren laat weten te willen uitkomen voor Nederland, maar zo ver kwam het nooit. In 2019 overlijd de vader van Ihattaren en in combinatie met de lange pauze door Covid-19 komt de jonge middenvelder met zichzelf in de knoop. Onder nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt lijdt dat tot steeds meer diciplinaire problemen en dus uiteindelijk een conflict.

Vanuit PSV vertrekt Ihattaren richting Italië. Juventus gunt hem de kans, maar hij wordt vrijwel meteen verhuurd aan Sampdoria. Daar maakt hij echter geen minuut en dus loopt zijn avontuur daar ook spaak. Ajax is de volgende club die Ihattaren nog een kans wil geven. De Amsterdammers zien de enorme potentie van de middenvelder, maar ook zijn problemen. Gerald Vanenburg wordt ingezet om Ihattaren te helpen en kort lukt dat ook. Echter door bedreigingen vanuit het criminele circuit en de status van zijn fitheid wordt besloten de koopoptie in het huurcontract wat Ajax met Juventus had niet te gebruiken.