Breaking news

Het is zover: 'enfant terrible' Onana is officieel de nieuwe doelman van Inter

Het is zover: 'enfant terrible' Onana is officieel de nieuwe doelman van Inter

01-07-2022 11:05 Laatste update: 14:17
2

Het hing al een hele tijd in de lucht, maar Andre Onana mag zich nu echt speler van Internazionale noemen. De Kameroener doelman sluit zijn Ajax-periode nu definitief af.

Alhoewel de komst door Internazionale nog niet officieel bevestigd is, blijkt Onana ingeschreven te zijn bij de Italiaanse voetbalbond. Hij is na Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan en Kristjan Asslani de vierde zomerversterking in Milaan.

Onana tekent voor vijf jaar bij de Italiaanse vice-kampioen. De 26-jarige doelman zal de strijd aan moeten gaan met de ervaren Samir Handanovic. De 37-jarige Sloveen is tevens aanvoerder van Inter.

Voor Onana begon het allemaal in bij de academie in Kameroen, die de naam draagt van voormalig Barcelona topspits Samuel Eto’o. Daar blonk hij uit als jonge doelman, waardoor hij een transfer naar Barça verdiende in de zomer van 2010. In Catalonië doorliep hij de jeugd tot aan de onder 19 van de club, waarna hij door Ajax werd opgepikt.

Na twee volledige seizoenen onder de lat bij Jong was het toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz die Onana bij het eerste elftal haalde. Vanaf dat moment was de Kameroener de onbetwiste nummer één in de Johan Cruijff Arena en imponeerde hij onder de lat, in het succesvolle Champions League jaar bijvoorbeeld.

Alles wees op een goed huwelijk tot aan dat ene moment: het dopingschandaal wat hem een schorsing van een jaar opleverde. Vanaf dat moment ontstonden de eerste breuken in de relatie tussen Ajax en Onana. In die periode weigerde hij zijn contract te verlengen, waardoor hij in de zomer transfervrij kon gaan vertrekken. De doelman kwam in de tweede seizoenshelft van het voorbije seizoen nog een aantal keer in actie, maar was nooit meer de keeper die hij voor het schandaal was bij Ajax. Tel zijn houding tegenover de supporters daarbij op en de stempel ‘enfent terrible’ is al snel gezet. Je kan wel stellen dat zijn Ajax-periode als een nachtkaars is uitgegaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!