Brobbey neemt gehavend Ajax bij de hand, zege in Almeloos doelpuntenfestijn

27 januari - 22:55 Laatste update: 23:05

Ajax heeft in de strijd om plek drie goede zaken gedaan tegen Heracles. In Almelo kwam de ploeg van John van ’t Schip al vroeg op achterstand, maar de Amsterdammers herstelden zich. Uiteindelijk wonnen de Ajacieden met 2-4.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax. Kenneth Taylor kreeg de bal van Carlos Forbs, maar de middenvelder schoot een meter over. Toch was het eerste doelpunt van de wedstrijd voor Heracles. Niet voor het eerst dit seizoen lag het bij de Amsterdammers open achterin, waardoor Jizz Hornkamp op Diant Ramaj af kon lopen. De spits faalde niet. Hij zette de Heraclieden op 1-0.

Kort daarna kwam Ajax met een tegengeluid. Brian Brobbey werd met zijn rug naar de goal aangespeeld door Benjamin Tahirovic. De spits draaide open en zette de Amsterdammers op 1-1. Het doelpunt gaf de mannen van Van 't Schip enigszins vleugels. Er werd bij vlagen goed onder de druk van Heracles uit gespeeld. Ondanks het overwicht van Ajax zochten de clubs met een gelijke stand de kleedkamer op.

Na tien minuten in de tweede helft werd het overwicht van Ajax eindelijk beloond. Steven Berghuis werd door Kristian Hlynsson weggestuurd en rondde koelbloedig af. Dat bracht de score op 1-2. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Na een fout van Heracles knalde Brobbey zijn tweede van de avond erin.

Met een uur speeltijd op de klok bracht invaller Mario Engels de thuisploeg terug in de wedstrijd. De bal werd van richting veranderd, waardoor Ramaj kansloos was: 2-3. In de 84ste minuut maakte Hlynsson aan alle spanning een einde. De IJslander tekende voor de 2-4, waardoor Ajax in ieder geval voor even het gat met de waardevolle derde plaats verkleint tot drie punten. Zondag komt FC Twente in actie tegen Feyenoord om daar weer verandering in te brengen. Aan het einde van het seizoen levert de derde plaats een ticket op voor de voorrondes van de Champions League.