Breaking news

'Ugalde gaat transferrecord Twente verbreken, mondeling akkoord met Russen'

'Ugalde gaat transferrecord Twente verbreken, mondeling akkoord met Russen'

25 januari - 14:17 Laatste update: 14:33
3

FC Twente en Spartak Moskou zijn tot een mondeling akkoord gekomen over de transfer van Manfred Ugalde. Dat meldt Fabrizio Romano op X. De clubs zouden volgens de transferexpert momenteel bezig zijn met het uitwisselen van documenten. 

Romano schrijft verder dat de Enschedeërs een bedrag van 15 miljoen euro verdienen aan de transfer van de Costa Ricaanse spits. Dat is een verbreking van het clubrecord, dat nu in handen is van Dusan Tadic. Er zou een contract voor viereneenhalf jaar voor hem klaarliggen in de Russische hoofdstad.

Op donderdagochtend kwam naar buiten dat FC Twente contact heeft opgenomen met de KNVB over de transfer. Vanwege de sancties voor Rusland is het geen eenvoudige deal, dus hebben de Enschedeërs vragen over de juridische kant. De KNVB wil zich niet bemoeien met de zaak en zal de deal dus niet tegenhouden.

Ugalde kwam in juli 2021 op huurbasis van Lommel SK naar FC Twente. Twee jaar later namen de Tukkers hem voor 4 miljoen euro definitief over. De spits speelde in tweeënhalf jaar 84 wedstrijden voor FC Twente, waarin hij 22 keer scoorde en dertien assists afleverde.