Nieuws

Dit is waarom voetballegende Pelé mogelijk moet worden opgegraven

Dit is waarom voetballegende Pelé mogelijk moet worden opgegraven

23 januari - 15:23

Voetballegende Pelé overleed eind 2022, maar de Braziliaan moet mogelijk worden opgegraven. Waarom is dit het geval? VoetbalNieuws.nl legt de situatie uit. 

Maria do Socorro Azevedo heeft de opgraving van voetballegende Pelé geëist. Volgens verschillende Engelse media beweert de vrouw de geheime dochter te zijn van de Braziliaanse voetbalgrootheid. Om te bewijzen dat Pelé haar vader is, wil ze dat het lichaam wordt opgegraven.

Vijf jaar geleden heeft Do Socorro Azevedo voor het eerst een rechtszaak aangespannen om te bewijzen dat zij de dochter is van Pelé. In eerste instantie gaven uitslagen aan dat originele testen negatief waren, maar nu zou volgens de advocaat van de vrouw een dna-test grote kansen op een bloedband met Pelé opleveren.

Waarom moet Pelé opgegraven worden?

Volgens de advocaat is er op dit moment geen andere keus mogelijk dan de opgraving van de oud-speler van onder andere Santos om de situatie op te lossen. Pelé erkende in zijn testament dat er de mogelijkheid was dat hij nog een kind zou hebben. Naar verluidt had de voormalige voetballer ingestemd met een dna-test, maar overleed hij voordat deze plaats kon vinden.

Hoeveel geld erft de geheime dochter?

Pelé overleed op 29 december 2022 aan de gevolgen van darmkanker. Hij heeft officieel zeven kinderen. Vorig jaar werd door verschillende media gemeld dat Pelé vijftien miljoen euro had nagelaten aan een geheime dochter.

Dit vind de familie van Pelé van de mogelijke opgraving

Augusto Miglioli treedt namens de familie van Pelé op als advocaat. De advocaat stelt dat de familie van Pelé elke opgraving zou verbieden vanwege resultaten van uitgevoerde dna-testen in het verleden. Uit eerdere testen bleek er geen verband tussen Pelé en Do Socorro Azevedo te zijn en de familie denkt dat dit na een opgraving nog steeds het geval zou zijn.