Transfernieuws

Waarom het transferbeleid van FK Bodø/Glimt positief kan uitpakken voor Ajax

Waarom het transferbeleid van FK Bodø/Glimt positief kan uitpakken voor Ajax

20 januari - 23:21

Ajax heeft een meevaller te horen gekregen voor het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt. De Noorse club heeft topspits Faris Moumbagna verkocht aan Olympique Marseille.

Moumbagna levert Bodø/Glimt naar verluidt zo’n acht miljoen euro op. Dat is niet mis voor de Noren, al raken ze wel een hoop doelpunten en assists kwijt. De Kameroener was in totaal goed voor vijftien goals in 28 competitiewedstrijden. Daarnaast maakte hij drie treffers in zes wedstrijden in de Conference League.

Momenteel is Moumbagna met heel andere zaken bezig. De aanvaller neemt met Kameroen mee aan de Afrika Cup en verloor vrijdag nog van Senegal. Het behalen van de knock-out fase wordt nog een flinke opgave voor Moumbagna en co., die pas één punt hebben verzameld in twee groepswedstrijden.

In Noorwegen genieten ze momenteel van de winterstop. Het eerste duel dat Bodø/Glimt in 2024 speelt is tegen Ajax. Op 15 februari reizen de Scandinaviërs richting Amsterdam, om het een week later in eigen huis tegen ze op te nemen.