Nieuws

Duitse media lyrisch over 'koelbloedige' Malen: 'Opvallendste speler bij Dortmund'

Duitse media lyrisch over 'koelbloedige' Malen: 'Opvallendste speler bij Dortmund'

20 januari - 19:50 Laatste update: 20:05

Donyell Malen was zaterdagmiddag de absolute uitblinker tijdens de 4-0 overwinning van Borussia Dortmund op 1. FC Köln. De oud-PSV'er was in het duel twee keer trefzeker en kon rekenen op lovende beoordelingen in de Duitse media.

'Naast winteraankopen Jadon Sancho en Ian Maatsen maakte vooral Malen indruk', schrijft BILD lyrisch over Malen. Zij geven de Nederlander een 1, het hoogst haalbare cijfer in Duitsland, waar een 1 goed is en een 6 slecht. Zijn tweede doelpunt van de middag noemen zij om in te lijsten. 'Na een fantastische pass van Maatsen rende hij alleen richting Köln-doelman Schwäbe. In Keulen maakte hij zijn zesde en zevende doelpunt van het seizoen’.

Ook de RAN uit Dortmund is zeer te spreken over Malen. Hij krijgt van het nieuwsmedium een 2. 'Zijn eerste doelpunt was technisch van hoge kwaliteit. Zijn arbeidsethos werd beloond met zijn tweede doelpunt van de middag: de 3-0.'

Het blijft mooie cijfers regenen voor de Oranje-international. Van Westfälische Rundschau krijgt Malen een 1,5. Zij noemen hem de gevaarlijkste speler van Dortmund. 'Niet alleen vanwege zijn goals', aldus de Duitse nieuwssite. En Spox beoordeelt hem met een 2,5. Zij bejubelen vooral zijn goede loopactie bij de openingsgoal. 'De afronding was koelbloedig.' Het cijfer van Spox valt hiermee iets lager uit dan dat van de andere media, omdat zij hem zagen terugvallen naar verloop van de wedstrijd. 'Uit het niets kwam hij terug in de wedstrijd en hield hij zijn zenuwen in bedwang toen hij oog in oog met Schwäbe stond.'

Ruhr24 is eveneens vol lof over de Nederlander: 'Malen speelde sterk, zowel aanvallend als verdedigend. Af en toe maakte hij een verkeerde beslissing, over het algemeen was het een uitmuntende prestatie.' Malen krijgt vanwege zijn prestatie een 1,5 van het medium dat hem omschrijft als de opvallendste speler in het shirt van Dortmund.