Nieuws

Tekst en uitleg: dit is waarom Pascal Jansen niet langer aan het roer staat bij AZ

Tekst en uitleg: dit is waarom Pascal Jansen niet langer aan het roer staat bij AZ

18 januari - 15:55

Woensdagmiddag maakte AZ bekend dat het trainer Pascal Jansen had ontslagen. De Belgische trainer Maarten Martens volgt hem tot het einde van dit seizoen op. Jansens ontslag volgde daags na een moeizame bekeroverwinning, waar AZ pas na strafschoppen won van amateurclub Quick Boys. Waarom werd Jansen ondanks deze zege toch op straat gezet? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Donderdagmiddag verscheen Max Huiberts, technisch directeur van de Alkmaarders, voor de camera’s van ESPN. Hier legde hij uit waarom de clubleiding ervoor heeft gekozen niet met Jansen verder te gaan. Huiberts wijt het ontslag aan de tegenvallende resultaten. Daarbij geeft hij aan dat AZ met de huidige resultaten 'niet bij de eerste vier zal eindigen'.

De technisch directeur geeft aan dat de clubleiding al voor de winterstop haar zorgen had uitgesproken over de toekomst onder Jansen. Ze verwachtten na de winterstop betere resultaten, maar die bleven uit. "Op een gegeven moment hadden we het gevoel dat het niet meer zou gaan draaien en vonden daarom deze beslissing noodzakelijk", zegt Huiberts.

Het feit dat AZ afgelopen zomer flink wat spelers moest vervangen ziet Huiberts niet als oorzaak van de slechte resultaten. De Alkmaarders begonnen namelijk voortvarend aan het seizoen, maar het is daarna minder gaan lopen. Wat hier wel de oorzaak van was, liet Huiberts in het midden.. "Gedurende het seizoen bespreken we dingen uitvoerig met Pascal. Als je dan niet de veranderingen ziet die je had beoogd met elkaar, kom je uiteindelijk tot deze beslissing."