Breaking news

'Beweging in onderhandelingen: Ajax heeft goede hoop op akkoord rond Henderson'

'Beweging in onderhandelingen: Ajax heeft goede hoop op akkoord rond Henderson'

15 januari - 19:27 Laatste update: 19:41
1

Ajax lijkt nog altijd goede hoop te hebben in de mogelijke komst van Jordan Henderson, zo blijkt uit een update van VI-hoofdredacteur Freek Jansen bij ESPN. Eerder leek een akkoord tussen de Amsterdammers en Al Ettifaq nog ver uit zicht en zelfs van de baan, waar nu naar buiten is gekomen dat er beweging is in de onderhandelingen. 

Van collega's krijgt Jansen signalen dat de komst van Henderson nog altijd reël is. "Zij zeiden vanmiddag dat het er echt wel aan zit te komen, die zijn heel positief gestemd. Zij krijgen geluiden door dat het persoonlijke akkoord eraan zit te komen en dat het nu ook iets wordt met Al-Ettifaq zelf", klinkt het maandagavond. "Dat daar nu echt beweging inzit. Dat er goede hoop is vanuit Ajax-kant dat het in de komende dagen tot een akkoord gaat komen. De verwachting is een contract voor anderhalf jaar", doelend op een koopdeal. Bij ESPN worden de laatste geluiden over het door Henderson zelf afkopen van zijn contract in Saudi-Arabië ook besproken.

De updates rond Henderson volgen elkaar af. Zo bevestigde Ajax-oefenmeester John van 't Schip de geruchten zondagmiddag, waar in de avond vanuit Engeland het nieuws kwam dat de deal door de houding van Al Ettifaq op klappen zou staan. In de race om de 33-jarige middenvelder zou Ajax wel al een concurrent minder hebben, waar Juventus de zinnen zou hebben gezet op de komst van Teun Koopmeiners.