Nieuws

Slecht nieuws voor NEC-spits Dost: aanvaller voorlopig nog niet terug in actie

Slecht nieuws voor NEC-spits Dost: aanvaller voorlopig nog niet terug in actie

15 januari - 17:34

Bas Dost keert voorlopig nog niet terug bij NEC, zo melden de Nijmegenaren maandag op de eigen clubsite. De aanvaller, die eind oktober in elkaar zakte tijdens de wedstrijd tegen AZ, heeft slecht nieuws ontvangen uit het ziekenhuis. Dost heeft langer de tijd nog om weer op de been te komen na zijn ontstoken hartspier.

'Vandaag ontving Dost nieuwe testuitslagen, die helaas aangaven dat er een langere periode van rust benodigd is', begint het statement van NEC. 'Om die reden is een eventuele snelle terugkeer op het voetbalveld uitgesloten.' Nadat het noodlot eind oktober in Alkmaar toe slag staat Dost al tien wedstrijden buitenspel. De oud-international liet een defibrillator plaatsen, maar een terugkeer op het voetbalveld is nog altijd niet aan de orde.

Recent gaf Dost nog een update rond zijn gezondheid en stelde zelf een doel om weer terug te keren bij NEC. ". Dat is wat ik sterk voel. Het moment dat ik weer in een stadion sta, lijkt me uniek. Maar stel dat ik een terugval krijg en het wordt me afgeraden om op niveau te spelen, dan zou ik daar vrede mee hebben", gaf de spits destijds aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!