Nieuws

Om deze redenen wil Nick Olij komende zomer vertrekken bij Sparta Rotterdam

Om deze redenen wil Nick Olij komende zomer vertrekken bij Sparta Rotterdam

13 januari - 13:48 Laatste update: 13:56

Nick Olij wil aanstaande zomer vertrekken bij Sparta Rotterdam. Dat heeft de doelman verteld in een interview met het Algemeen Dagblad. Wanneer het mogelijk is, zou hij zelfs komende winter al rekening houden met een eventuele transfer.

Waarom wil Nick Olij weg bij Sparta Rotterdam?

Olij werd in 2022 door Sparta opgehaald uit de Keuken Kampioen Divisie. De Spangenaren namen hem destijds over van NAC Breda, waarna hij op Het Kasteel is uitgegroeid tot één van de meest waardevolle spelers. Maurice Steijn had zijn pupil graag mee willen nemen naar Ajax, maar de Amsterdammers besloten uiteindelijk om Diant Ramaj als reservedoelman te halen.

De oproep voor het Nederlands elftal bewees dat Olij op de goede weg zit. Hij wil nu dan ook logischerwijs een stap maken. "28 is niet oud voor een keeper, misschien heb ik nog wel tien of elf jaar te gaan. Maar dit zijn de jaren waarin je het moet laten zien", zo vertelt hij tegen het AD. "Ik zit bijna op de top van mijn kunnen, al kan het altijd beter, en heb een basis van de afgelopen anderhalf jaar waarin ik een goed niveau heb laten zien. Nu is het moment gekomen om een vervolgstap te maken."

Kan Nick Olij deze winter al vertrekken bij Sparta Rotterdam?

Wanneer er deze winter interesse is, zou hij ook open staan voor een overstap. "Dat ligt aan wat de mogelijkheden zijn deze winter. Dat ik in de zomer wil gaan, is wel duidelijk en dat hebben mijn zaakwaarnemer en ik ook tegen de club gezegd. Ik denk dat het uiteindelijk voor Sparta ook goed is. Zij hebben een fiks bedrag voor me betaald en daar ben ik dankbaar voor, zoals ik ook Maurice Steijn dankbaar ben. Ik denk dat ik die prijs ook terug aan het betalen ben."

"Komt er deze winter wat uit, dan komt er wat uit", vervolgt hij. "Zo niet, dan maak ik hier seizoen af en vind ik dat ook helemaal niet erg. Sparta is een geweldige familieclub, ik word enorm gewaardeerd door medespelers en supporters. Maart ik denk dat mensen ook begrijpen dat ik mijn ambitie uitspreek."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!