Wanneer won Excelsior voor het laatst een competitiewedstrijd op bezoek bij PSV?

13 januari - 13:14

PSV kan zaterdagavond een uniek record neerzetten. De Eindhovenaren evenaren bij een zege op Excelsior de reeks van zeventien Eredivisie-overwinningen op een rij. Maar wanneer boekten de Kralingers, die dat uiteraard willen voorkomen, voor het laatst een resultaat op bezoek bij PSV? VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken!

Wanneer won Excelsior voor het laatst in Eindhoven?

Van de 23 eerdere ontmoetingen in Eindhoven won PSV er 19. Excelsior boekte slechts één overwinning. In oktober 1971 werd het 1-2 voor de Rotterdammers. Jan Coenen maakte destijds beide treffers.

Wanneer boekte Excelsior voor het laatst een resultaat bij PSV?

Excelsior staat te boek als een ploeg die overwegend promoveert en dan weer degradeert, waardoor het niet ieder seizoen tegen PSV speelde. Tussen 1988 en 2002 speelde de club bijvoorbeeld onafgebroken in de Eerste Divisie. In 2015/2016 wist Excelsior voor het laatst een punt mee te nemen uit Eindhoven. Davy Pröpper zette de thuisploeg halverwege de tweede helft op voorsprong, maar in de absolute blessuretijd maakte Nigel Hasselbaink alsnog de gelijkmaker. In dat seizoen werd PSV overigens wel voor het laatst landskampioen.

PSV – Excelsior begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws.nl zal er via Langs de Lijn verslag van doen. Het daarvoor bestemde liveblog vind je hier.