Nieuws

Dit vindt Royal Antwerp FC van de wereldwijde schorsing van Marc Overmars

Dit vindt Royal Antwerp FC van de wereldwijde schorsing van Marc Overmars

11 januari - 07:39

Het werd in januari bekend dat de schorsing van Marc Overmars binnen Nederland wereldwijd zal gelden na inmenging van de FIFA. Wat vindt de huidige club van Overmars, Royal Antwerp FC, van de schorsing? VoetbalNieuws gaat over de grens. 

Hoe reageert Royal Antwerp op de schorsing van Marc Overmars?

Wegens grensoverschrijdend gedrag moest Overmars in februari 2022 zijn spullen pakken bij Ajax. Tevens kreeg de technisch directeur een schorsing binnen Nederland opgelegd. Door het besluit van de FIFA mag Overmars het komende jaar ook niet in België aan de slag gaan. Royal Antwerp én een woordvoerder van Overmars, Frank Neervoort, weigeren zich echter direct bij het besluit neer te leggen.

"We gaan eerst aan de slag met de onderbouwing. Na het bestuderen daarvan weten we meer. Hoe Overmars reageerde? Ik heb hem niet gesproken, maar Marc leeft voor het voetbal, hij is er dol op. Hij zal hier dan ook niet tevreden mee zijn", laat Neervoort weten, opgetekend door het Algemeen Dagblad. Het lijkt er in ieder geval niet op dat Royal Antwerp zomaar akkoord gaat met het besluit van de FIFA. Overmars beleefde met trainer Mark van Bommel tot dusver een succesvolle periode in Antwerpen. Zo pakte de club onder meer de Belgische landstitel op de slotdag van het seizoen.