Nieuws

Zelfde profiel als Meunier: deze aanvallers met een EK-wens kan Feyenoord polsen

Zelfde profiel als Meunier: deze aanvallers met een EK-wens kan Feyenoord polsen

8 januari - 16:00 Laatste update: 16:00

Feyenoord wenst deze transferwinter een buitenspeler aan de selectie toe te voegen omdat het met Yankuba Minteh, Ayase Ueda en Alireza Jahanbakhsh drie aanvallers moet missen door de Afrika- en Azië Cup. Bij welke spelers zou Feyenoord het wel eens kunnen proberen? VoetbalNieuws.nl zoekt het voor je uit.

Het profiel waar Feyenoord naar op zoek is

Arne Slot gaf afgelopen week een interview waarin duidelijk werd naar wat voor profiel speler Feyenoord op zoek is. Het moet een speler zijn die de selectie direct aan de bovenkant kan versterken en niet een te hoog salaris heeft. Daarbij moet je volgens de oefenmeester bijvoorbeeld denken aan spelers met een vurige EK-wens, waar Thomas Meunier een voorbeeld van is. De 62-voudig international van België komt weinig aan spelen toe bij Borussia Dortmund en staat naar verluidt open voor een vertrek. In Europa lopen een paar aanvallers rond die ongeveer in hetzelfde schuitje zitten. 

Drie kandidaten

Mike Trésor

Mike Trésor maakte afgelopen zomer voor een bedrag van liefst achttien miljoen euro de overstap van KRC Genk naar Burnley. De aanvallende middenvelder die ook als buitenspeler kan spelen arriveerde als assistkoning in de Premier League, maar bij de Engelse promovendus komt hij nog niet helemaal uit de verf. Trésor kwam in totaal in vijftien wedstrijden in actie, waarvan elf keer als invaller. Het kan niet anders dan dat de Belg zich wat anders had voorgesteld van de eerste seizoenshelft.

Dit alles gebeurt net nadat Trésor zich in de nationale ploeg van België had geschoten. In de zomer van 2023 maakte de aanvaller zijn debuut voor de Rode Duivels in de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Oostenrijk, maar sinds hij bij Burnley speelt komt hij niet meer in de plannen voor van bondscoach Domenico Tedesco.

Wat vast staat, is dat Trésor de Eredivisie kent. Van 2019 tot en met 2021 maakte de Belg furore bij Willem II. Hoe lekker zou het zijn om speeltijd te kunnen krijgen in een competitie die je al kent bij een club die een speler zoals jou nodig heeft? Wellicht kunnen Feyenoord, Burnley en Trésor het op een mooie deal gooien.

Ante Rebic

Een andere aanvaller met een vurige EK-wens is Ante Rebic. De 30-jarige buitenspeler van Kroatië is voor lange tijd een vaste waarde geweest in de selectie van het land, maar zit momenteel in een moeilijke fase. Afgelopen zomer maakte Rebic transfervrij de overstap van AC Milan naar Besiktas.

In Turkije wil het voor Rebic nog niet vlotten. De Kroaat kwam in tien competitiewedstrijden in actie en in de laatste twee wedstrijden vanaf het moment van schrijven zat hij zelfs zonder speelminuten bij de selectie. Gezien Rebic dit seizoen niet uitkwam voor Milan kan hij nog voor een tweede club spelen dit seizoen.

Een concurrentiestrijd met Luka Ivanusec, de andere Kroaat die bij Feyenoord onder contract staat, zou wel eens wat kunnen worden mits Rebic wat van zijn salaris inlevert. Wat hij exact in Turkije verdient is onbekend, maar dat zal niet mis zijn gezien wat ze daar normaliter betalen.

Gonçalo Guedes

Naast Trésor en Rebic zou de naam van Gonçalo Guedes misschien wel de meest hoog gegrepen zijn voor Feyenoord, maar meteen ook wel de mooiste. De Portugese vleugelaanvaller speelt zijn wedstrijden momenteel op huurbasis voor Benfica, maar deze terugkeer is tot nog toe geen heel groot succes gebleken.

De door Wolverhampton Wanderers verhuurde Guedes moet het vooral doen met invalbeurten en lijkt zich daarmee niet in de kwalitatief sterke meesterselectie van de Portugezen te kunnen spelen. Sinds de zomer van 2022 kwam Guedes, die op het EK van 2021 nog bij de selectie zat, niet meer in actie voor zijn land.

Mocht de 27-jarige Guedes wat stennis schoppen bij Benfica, dat nauwe banden heeft met Feyenoord sinds de transfer van Orkun Kökcü, dan zou er wellicht wat mogelijk zijn wanneer hij salaris inlevert en zijn huurcontract laat ontbinden. Wolves kan hem dan vervolgens in Rotterdam stallen. Op een eerste oog een onwaarschijnlijke move, maar waar een wil is, is een weg.

Meer weten over deze opties? Bekijk de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD hieronder