Transfernieuws

'Naast Spaanse overstap lonkt absolute toptransfer naar Bundesliga voor Kökcü'

'Naast Spaanse overstap lonkt absolute toptransfer naar Bundesliga voor Kökcü'

29-06-2022 13:43 Laatste update: 14:24

Al eerder werd duidelijk dat Sevilla in de markt is om Orkun Kökcü in te lijven, maar die club heeft nu concurrentie gekregen vanuit Duitsland. Volgens het doorgaans betrouwbare 1908.nl is daar nu ook RB Leipzig bijgekomen. 

Het medium weet dat de belangstelling al van 'enkele weken geleden' dateert. Aan Kökcü wordt door meer clubs getrokken, nadat hij een ijzersterk seizoen met Feyenoord doormaakte. De Stadionclub wil maar wat graag met hem door en heeft hem een verbeterd aanbod gedaan om zijn contract in Rotterdam te verlengen. Naar verluidt kan hij zijn salaris verdubbelen, wanneer hij een nieuw contract ondertekent. Het is niet duidelijk wat Die Roten Bullen voor Kökcü zouden willen betalen en in welke fase de onderhandelingen zich bevinden.

Momenteel ligt de 21-jarige Turks international nog tot medio 2025 vast bij Feyenoord. In het afgelopen seizoen kwam hij tot maar liefst 51 optredens voor zijn club, waarin hij negen keer scoorde en evenveel assists afleverde. Daarbij bereikte hij met Feyenoord de finale van de Conference League, waarin AS Roma met 1-0 te sterk was.

Een andere speler die sowieso op weg lijkt naar de uitgang in Rotterdam is Tyrell Malacia. De linksback is dicht bij een persoonlijk akkoord met Manchester United. De Engelse club van Erik ten Hag is bereid een transfersom van zeventien miljoen euro voor hem neer te tellen, inclusief bonussen.