Nieuws

Verkoop WK Qatar wil nog niet vlotten: meer dan een miljoen kaarten beschikbaar

Verkoop WK Qatar wil nog niet vlotten: meer dan een miljoen kaarten beschikbaar

29-06-2022 13:36 Laatste update: 13:41

De FIFA heeft bekendgemaakt tot dusver 1,8 miljoen tickets te hebben verkocht voor het WK 2022 in Qatar. De meeste tickets zijn tot nu toe afgenomen door inwoners van de oliestaat in het Midden-Oosten.

Onlangs bleek dat in Nederland weinig mensen trek hebben om af te reizen naar Qatar. Eén van de redenen die werden opgebracht, was onder meer dat overnachtingen erg duur zijn. Fans uit het gastland werden gestimuleerd om tickets te kopen doordat zij speciale kortingen kregen aangeboden.

'Afgezien van het gastland omvat de top tien van verkochte tickets op basis van het land van verblijf in de laatste verkoopperiode opkomende en gevestigde voetballanden zoals Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, India, Saudi-Arabië, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten', aldus de FIFA in het persbericht op de website.

In totaal hoopt de FIFA drie miljoen toegangsbewijzen te verkopen voor het toernooi in Qatar. De eerstvolgende mogelijkheid voor geïnteresseerden om tickets te kopen is op 5 juli: dan begint de tweede verkoopfase.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!