Nieuws

Deze Nederlanders moeten deze winter een transfer maken om kans te maken op het EK

Deze Nederlanders moeten deze winter een transfer maken om kans te maken op het EK

29-12-2023 15:00 Laatste update: 15:00

De winterse transferperiode is voor een aantal Nederlandsers van groot belang om in beeld te komen bij het Nederlands Elftal, nu komende zomer het EK 2024 in Duitsland op het programma staat. VoetbalNieuws neemt een aantal (aspirant) internationals met je door die deze winter een transfer moeten maken om kans te maken op en oproep voor het EK!

Donny van de Beek

Na zijn transfer van Ajax naar Manchester United leek de carrière van Donny van de Beek definitief uit te gaan als een nachtkaars. De 26-jarige middenvelder maakte negentien keer zijn opwachting in het Nederlands Elftal, maar kwam maart 2021 niet meer in actie voor Oranje. Zo speelde Van de Beek nog geen eindtoernooi met Nederland en lijkt er in 2024 weer eentje te moeten gaan missen. Eintracht Frankfurt lijkt de middenvelder in januari uit zijn lijden te gaan verlossen, waardoor Ronald Koeman komende zomer misschien wel weer een belletje naar Van de Beek kan gaan plannen.

Myron Boadu

De ooit zo veel belovende spits van AZ raakte na zijn transfer naar AS Monaco compleet uit beeld bij het Nederlands Elftal. De nog pas 22-jarige spits maakte in november 2019 zijn debuut voor Oranje en was direct trefzeker. Echter bleef het bij deze ene interland en zagen we Myron Boadu niet meer in actie voor het Nederlands Elftal. In Monaco maakte Boadu in 66 optredens slechts 1905 minuten, waar zijn teller dit seizoen op 62 minuten in acht invalbeurten staat. Om nog wat van zijn carrière te kunnen maken zal Boadu op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Wie weet kan de spits het probleem in de voorhoede van Koeman dan oplossen.

Javairô Dilrosun

Nog een speler die na zijn debuut voor Oranje niet meer in actie kwam, is Javairô Dilrosun. In november 2018 mocht de aanvaller tegen Duitsland (2-2) invallen, maar raakte daarna uit beeld bij Koeman. In 2022 vertrok Dilrosun naar Feyenoord en speelde in zijn debuutseizoen 43 keer. Toch kon de buitenspeler niet imponeren en raakte zo steeds verder op de achtergrond in Rotterdam-Zuid. Na drie invalbeurten van één, zeven, tien en negen minuten stond Dilrosun eind december 2023 ineens weer in de basis van Feyenoord. Kan de 25-jarige aanvaller een definitieve basisplaats veroveren, of moet hij op zoek naar een nieuwe werkgever? 

Crysencio Summerville

Zijn vertrek naar Leeds United in 2020 lijkt goed uit te pakken voor Crysencio Summerville. De 22-jarige aanvaller heeft zijn definitieve doorbraak in Engeland te pakken, waar hij in de Championship al goed is voor elf doelpunten en zes assists. Echter is de jeugdinternational nog niet op de radar verschenen van Koeman, waar een winterse transfer mogelijk aan kan bijdragen. Aston Villa werd recent al genoemd als mogelijke optie voor de aanvaller, die zich zo in de kijker van de bondscoach kan spelen.

Pascal Struijk

Hij had al een interlandcarrière bij België kunnen hebben, maar zelf wil Pascal Struijk blijven vechten voor een debuut in Oranje. De verdediger van Leeds United is op de radar van de Europese top verschenen, waar Paris Saint-Germain al zou hebben geïnformeerd voor de centrale verdediger. Struijk verscheen al eens in de voorselectie van Louis van Gaal voor het WK van 2022 in Qatar, maar viel uiteindelijk af. Voetballen in de Championship lijkt voor opvolger Koeman geen niveau voor Oranje te zijn, waar een winterse stap hogerop natuurlijk wel kan bijdragen aan een mogelijke oproep voor het EK in Duitsland.

Joshua Zirkzee

Voor Joshua Zirkzee lijkt het lastig om deze winter een transfer te gaan maken, waar de spits van Bologna door een speciale clausule alleen terug zou kunnen keren naar Bayern München. Dit seizoen staat de teller van Zirkzee al op acht doelpunten en vier assists in negentien wedstrijden. Een oproep voor Oranje bleef voorlopig nog uit, waar de spits door menig voetbalfanaat wordt geopperd. Het is te hopen voor Zirkzee dat hij Koeman als speler van Bologna kan weten te overtuigen om hem mee te nemen naar het EK.