Nieuws

Waar worden de oefenwedstrijden van PSV uitgezonden en wie zijn de tegenstanders?

Waar worden de oefenwedstrijden van PSV uitgezonden en wie zijn de tegenstanders?

23-07-2022 10:00 Laatste update: 30-07-2022 08:05

Op maandag 20 juni werkte PSV de eerste training van het seizoen 2022/2023 af. Voor het eerst stond de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij voor de groep, gecomplementeerd door Fred Rutten, André Ooijer, Javier Rabanal Hernández en Tim Wolf. In sneltreinvaart wordt er toegewerkt naar de ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff Schaal. Wanneer werkt PSV zijn oefenpartijen af en waar worden deze uitgezonden? VoetbalNieuws brengt het voor je in kaart.

Op 25 juni speelde PSV zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De Eindhovenaren waren op De Herdgang met 6-0 te sterk voor het Duitse BW Lohne. Simon Colyn (2x), Armando Obispo, Yorbe Vertessen, Richard Ledezma en Lars Hausfeld (e.d.) namen de treffers voor hun rekening. Op zaterdag 2 juli stond de tweede oefenwedstrijd voor de ploeg van Van Nistelrooy op het programma. De nummer twee van de Eredivisie van afgelopen seizoen werkte  het treffen met Cercle Brugge af achter gesloten deuren en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

PSV op trainingskamp in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen

PSV reisde op 4 juli – evenals de voorbije twee seizoenen – af naar Duitsland om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. De hoofdmacht van de Eindhovenaren bereidt zich op sportcomplex Klosterpforte voor op de seizoenstart. Op zaterdag 9 juli speelt de ploeg van Van Nistelrooij een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld in het Heidewaldstadion. Eén dag later keert PSV terug naar Eindhoven.

Oefenwedstrijden in het Philips Stadion

Nadat PSV zich op het trainingskamp in Noordrijn-Westfalen in het zweet heeft gewerkt, staan er in Nederland nog drie oefenduels op het programma voor de Eindhovenaren. Op zaterdag 16 juli neemt de nummer twee van de Eredivisie van afgelopen seizoen het op tegen Champions League-halve finalist Villarreal CF, waar Oranje-international en voormalig jeugdspeler van PSV Arnaut Danjuma onder contract staat.

Traditiegetrouw speelt PSV drie dagen later in het Philips stadion de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven. De aanvangstijd voor deze pot staat op 19.00 uur. Tot slot oefent de ploeg van Van Nistelrooij op 23 juli in eigen huis tegen Real Betis. Het treffen met ex-PSV’er Andrés Guardado wordt om 18.00 uur afgewerkt.

De oefenwedstrijden van PSV

PSV – BW Lohne (25 juni, 6-0 overwinning) 6-0
PSV - Cercle Brugge (2 juli, 2-2 gelijkspel) 2-2
Arminia Bielefeld - PSV (9 juli, 15.30 uur) 4-0
PSV - Villarreal CF (16 juli, tijdstip volgt)
PSV - FC Eindhoven (19 juli, 19.00 uur)
PSV - Real Betis (23 juli, 18.00 uur)

De kersverse hoofdtrainer Van Nistelrooy wil zijn ploeg in deze wedstrijden klaarstomen voor het grote werk. Op 30 juli aanstaande staat de eerste grote test op het programma voor PSV, de Eindhovenaren treden dan tegen in de Johan Cruijff Schaal aan tegen Ajax. Enkele dagen later speelt PSV de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Waar worden de wedstrijden van PSV uitgezonden?

De wedstrijd tussen PSV en Real Betis wordt zaterdag 23 juli live uitgezonden op ESPN. De wedstrijd begint om 18.00, maar de voorbeschouwing is al vanaf 17.30 op TV te zien. 

Voor de meest actuele informatie over waar wedstrijden van PSV worden uitgezonden kan je terecht op de tv-gids van voetbalvandaag.nl. In deze tv-gids kan je precies terugvinden op welke zender PSV wordt uitgezonden en vanaf hoe laat de wedstrijd begint.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!