Nieuws

Tadic haalt hard uit: 'Waarom moest een Duitser bepalen hoe Ajax ging werken?'

Tadic haalt hard uit: 'Waarom moest een Duitser bepalen hoe Ajax ging werken?'

19-12-2023 17:06
1

Dusan Tadic heeft nog maar eens hard uitgehaald de keuze van Ajax om Sven Mislintat volledig te laten bepalen over de koers binnen de club. In een speciaal interview met Voetbal International spreekt het vertrokken boegbeeld zich uit.

"Jullie Nederlanders zijn trots op de manier waarop jullie voetbal beleven, naar voetbal kijken en zeker Ajax. De Hollandse School, Ajax-DNA, noem maar op, En terecht", kaart Tadic aan. "Want jullie zijn vooraanstaand in de wereld. Denk aan Rinus Michels, Johan Cruijff, Louis van Gaal. Jullie hebben een bepaald soort voetbalgedachte gecreëerd en ontwikkeld", vervolgt de aanvaller, die niks begreep van de aanstelling van Mislintat in Amsterdam. "Leg mij dan maar uit, waarom moest een Duitse man opeens gaan bepalen hoe alles bij Ajax zou gaan functioneren? Totaal absurd!"

Volgens Tadic kan het Mislintat niet eens kwalijk worden genomen. "Maar wel de mensen binnen Ajax die hem op die plek hebben neergezet en hem op deze manier hebben laten handelen. Zij maken het beleid, zij moeten het bewaken. Bij sterke mensen was het nooit op deze manier gegaan", meent de Serviër, die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Fenerbahçe. Rond zijn vertrek naar Turkije sprak Tadic met Mislintat, die volgens hem geen onaardige man is. "Hij sprak heel positief over me en wilde graag dat ik bleef. Maar in alle eerlijkheid: hij voelde niet als de juiste persoon op zo'n belangrijke positie voor Ajax."

Na 241 wedstrijden, 105 doelpunten, 112 assists, drie landstitels, twee bekers en één Johan Cruijff Schaal, kwam er afgelopen juli na vijf jaar een einde aan de samenwerking tussen Tadic en Ajax. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)