Feyenoord sluit Champions League af met nederlaag door doelpunt in blessuretijd

13-12-2023 22:58

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd in de Champions League verloren op bezoek bij Celtic. In Schotland eindigde het in 2-1 door een late goal van Gustaf Lagerbielke. Daarmee eindigt Feyenoord in groep E op zes punten, wel overwinteren de mannen van Arne Slot in de Europa League.

Beide ploegen wisten al voor het beginsignaal van arbiter Benoît Bastien waar ze aan toe waren. Feyenoord was uitgeschakeld in de Champions League door een 2-3 thuisnederlaag tegen Atlético Madrid, maar overwinterde wel in de Europa League. Dat zorgde ervoor dat Arne Slot een iets gewijzigd elftal opstelde. Zo maakte Thomas Beelen zijn Champions League debuut en startte Ramiz Zerrouki in de basis.

In de beginfase moesten beide ploegen elkaar even aftasten, maar in de vijftiende minuut dacht Feyenoord op een 0-1 voorsprong te komen. Santiago Gimenez maakte een schitterende aanval over meerdere schijven af, maar stond buitenspel. Het feest kon niet doorgaan en de brilstand bleef op het bord. De eerder genoemde Zerrouki ging vervolgens bij een corner van Celtic in de fout. Hij hield Liam Scales vast en de Franse arbiter kon niets anders dan de bal op de stip leggen.

Aanvaller Luis Palma ging achter de bal staan en liet Justin Bijlow kansloos. Zijn strafschop ging recht door het midden, terwijl de keeper van de Rotterdammers een hoek koos. Lutsharel Geertruida was nog voor het rustsignaal dichtbij de gelijkmaker. Wederom een mooie Feyenoord aanval bracht de Rotterdammers tot de zestienmeter van Celtic. Ditmaal stond echter de binnenkant van de paal in de weg.

In de tweede helft hadden de Rotterdammers een goede redding nodig van Justin Bijlow. Daarna kwam de ploeg beter in het spel en Arne Slot greep in door onder andere Yankuba Minteh in het veld te brengen. Dat bleek een gouden zet, want in de 82ste minuut beloonde hij zijn invalbeurt met een treffer. Een snoeihard schot van dichtbij liet keeper Joe Hart kansloos.

Toch ging het nog mis voor Feyenoord. Een afgeslagen corner werd in extra tijd opnieuw ingebracht, nadat Santiago Gimenez onder de bal doorging. Bij de tweede paal stond geheel ongedekt Gustaf Lagerbielke. Hij wist wel raak met de goede voorzet en kopte van dichtbij raak. In de laatste secondes was Feyenoord nog dichtbij wederom een gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Met zes punten dalen de Rotterdammers af naar de Europa League. Aankomende zondag wacht om 14.30 uur de uitwedstrijd met Heracles Almelo.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.