Breaking news

Chiellini (39) bevestigt einde loopbaan: 'Het is tijd voor nieuwe hoofdstukken'

Chiellini (39) bevestigt einde loopbaan: 'Het is tijd voor nieuwe hoofdstukken'

12-12-2023 16:43

Giorgio Chiellini heeft bevestigd dat zijn voetbalcarrière erop zit. De iconische Italiaanse verdediger besluit op 39-jarige leeftijd dat het na 23 seizoenen wel welletjes is geweest.

Chiellini liet afgelopen zaterdag na de met zijn Los Angeles FC verloren wedstrijd van Columbus Crew al doorschemeren dat hij zijn schoenen aan de wilgen zou gaan hangen. Dinsdag namen meerdere toonaangevende media er kennis van dat dat werkelijkheid zou worden en nu bevestigt de Italiaan het ook zelf via zijn kanalen.

'Jullie zijn de meest mooie en intense reis van mijn leven', begint Chiellini op Instagram. 'Ik heb een uniek en onvergetelijk pad bewandeld, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, nieuwe uitdagingen waarbij in nieuwe mooie pagina’s van mijn leven kan schrijven.'

Chiellini won in totaal 29 prijzen. Negen daarvan zijn de Scudetto met Juventus en ook won hij één keer het EK met Italië.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Giorgio Chiellini (@giorgiochiellini)

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.