Nieuws

'Premier League-clubs willen Chelsea hak zetten met nieuwe contractregelgeving'

'Premier League-clubs willen Chelsea hak zetten met nieuwe contractregelgeving'

12-12-2023 15:28

De meerderheid van alle clubs uit de Premier League is voor het aanpassen van de regelgeving rondom afschrijvingen op contractjaren, zo meldt The Athletic. Dat zou voor een club als Chelsea slecht nieuws zijn.

In het afgelopen kalenderjaar spendeerde Chelsea in totaal een absurd bedrag van 891 miljoen euro aan transfersommen, wat op het eerste oog in strijd is met de regels omtrent Financial Fair Play. Toch vonden The Blues een maas in de wet door sommige spelers voor heel wat jaren vast te leggen. Zo ligt een speler als Enzo Fernandez, die voor 121 miljoen euro werd overgenomen, vast tot de zomer van 2031.

De regelgeving van nu maakt het mogelijk om transfersommen af te schrijven over de contractjaren van spelers, maar daar wil de Premier League nu een einde aan maken. Het idee is dat er tot maximaal vijf jaar kan worden afgeschreven op contracten en daar is het merendeel van de Engelse clubs het mee eens, meldt het toonaangevende Engelse medium.

Dat betekent dat de regelgeving rondom contractjaar-afschrijvingen nu in lijn gaat zijn met die van de UEFA. De Europese voetbalorganisatie besloot om deze wijzigingen afgelopen juni al door te voeren.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.