Nieuws

Slecht nieuws voor Guardiola: Haaland loopt blessure op en moet tijd toekijken

Slecht nieuws voor Guardiola: Haaland loopt blessure op en moet tijd toekijken

10-12-2023 15:35

Erling Haaland zal de komende tijd in de lappenmand zitten met een blessure. De spits van Manchester City heeft last van een botstressreactie in zijn voet. Die blessure liep hij op tegen Aston Villa.

"Hij heeft een botstressreactie in zijn voet", zei Pep Guardiola voor de wedstrijd met Luton Town. Haaland is absent in de opstelling en kon ook geen plaats nemen op de bank. "Na de laatste wedstrijd tegen Aston Villa voelde hij het en kan hij niet spelen."

De lengte en ernst van de blessure is nog onduidelijk en daarom kon de Spaanse trainer nog geen tijdspanne geven wanneer hij de Noor terugverwacht. "Ik weet niet hoe lang de blessure duurt. Week na week, dag na dag zullen we zien wat er gebeurt." Wel zal Manchester City zich moeten aanpassen. "Erling is zo belangrijk geweest sinds hij hier is, dat is zeker. Maar gedurende het seizoen zien we dit soort dingen. Blessures, schorsingen, problemen, we moeten ons aanpassen."

In de Premier League is Haaland topscoorder. Hij speelde vijftien wedstrijden en scoorde daarin veertien keer. Drie meer dan de nummer twee Mohamed Salah. In alle competities staat de Noor op negentien treffers. In de Champions League scoorde hij in vijf wedstrijden, vijf keer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!