Ajax komt sterk voor de dag tegen Sparta en tekent voor derde zege op rij

09-12-2023 20:35
1

Ajax heeft met 2-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. De Amsterdammers kwamen goed voor de dag en tekenen hierdoor voor de derde overwinning op rij.

De ploeg van John van 't Schip presteert met de week beter en zo ook tegen Sparta. In de eerste helft kwam Ajax goed voor de dag en na slechts acht minuten vond Brian Brobbey al het net. Na een prachtige hakbal van Kenneth Taylor draaide Brobbey sterk weg en zette hij zijn ploeg op voorsprong. De aanvaller van Ajax speelde uitstekend en zorgde er in de 42e minuut voor dat de bal op de stip ging. Vanaf elf meter wist Steven Bergwijn wel wat hij moest doen en zo verdubbelde de aanvaller de score.

In de tweede helft kwamen beide ploegen tot minder kansen, maar wel kwam de spanning terug. Camiel Neghli scoorde de 2-1 waardoor beide ploegen er weer vol voor moesten gaan. Sparta kreeg kansen op de gelijkmaker en dat zorgde voor gemor onder het publiek. Ajax kreeg in de omschakeling kansen op de 3-1, maar wist die niet te benutten. Uiteindelijk bleef het 2-1 waardoor Van ’t Schip met zijn ploeg voor de derde zege op rij tekent.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!