Nieuws

Hancko voegt daad bij woord: sterkhouder teken nieuw contract bij Feyenoord

Hancko voegt daad bij woord: sterkhouder teken nieuw contract bij Feyenoord

8 februari - 18:10 Laatste update: 20:04
1

Dávid Hancko heeft zijn contract bij Feyenoord verlengt. Begin december maakte de Rotterdammers al bekend al dat het een overeenkomst met de sterkhouder had bereikt. Nu heeft Hancko ook daadwerkelijk zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis gezet, dat eerder nog doorliep tot medio 2026. 

'Ik ben er elke keer weer trots op dat ik het shirt van Feyenoord draag en in een kolkende Kuip mag spelen voor een uitzinnig publiek, dus langer bijtekenen was een makkelijke beslissing', zei de verdediger begin december nog op de clubwebsite van Feyenoord. Tijdens de zomerse transferwindow van 2022 maakte de Slowaak de overstap naar Rotterdam-Zuid.

In zijn eerste seizoen bij Feyenoord werd Hancko ook meteeen kampioen, iets wat hij als zeer bijzonder zag. 'Mijn eerste jaar bij Feyenoord was met het landskampioenschap al heel bijzonder. Ik ben hier op mijn plek in Rotterdam', aldus de verdediger. 'Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt en ben ervan overtuigd dat er nog genoeg moois in het verschiet ligt. Daar wil ik natuurlijk onderdeel van uit blijven maken.'

Na twee maanden heeft Hancko donderdag 8 februari zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis gezet. Hierdoor staat hij nu officieel tot 2028 onder contract in Rotterdam. 

Hancko is dit seizoen een onbetwiste basisspeler bij Feyenoord. De Slowaak speelde in alle dertig wedstrijden en maakte ook elke keer de volle negentig minuten. Hij scoorde dit seizoen ook één keer en leverde ook nog eens drie assists af. In totaal speelde hij al 75 wedstrijden in het eerste elftal van de Rotterdammers. In totaal staat de teller van Hancko op acht assists en vijf doelpunten. 

VoetbalNieuws was woensdagavond aanwezig bij de bekeroverwinning van Feyenoord op AZ

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!