Nieuws

NEC geeft update rondom Dost: 'Krijgen rondom wedstrijden appjes van Bas'

NEC geeft update rondom Dost: 'Krijgen rondom wedstrijden appjes van Bas'

06-12-2023 12:39 Laatste update: 13:11

NEC-spits Bas Dost is druk bezig met revalideren. In de slotfase van de wedstrijd tussen AZ en NEC werd de 34-jarige aanvaller onwel als gevolg van een ontstoken hartspier. Dost is ondanks hij niet speelt nog steeds nauw betrokken bij de club, meldt technisch directeur Carlos Aalbers aan De Telegraaf.

"We hebben hem de afgelopen weken de rust gegund", meldt Aalbers die aangeeft niet te weten of Dost nog terugkeert op het veld. "Deze week heeft hij een controle-afspraak bij de arts in Amsterdam en weten we misschien iets meer." De impact van zo’n gebeurtenis mag volgens de technisch directeur niet onderschat worden. "Het is niet niks wat hem is overkomen. Dat heeft een fysieke weerslag, maar ook een mentale. Je moet het toch een plaatsje weten te geven en het vertrouwen hervinden in je eigen lichaam."

Toch is Dost nog steeds nauw betrokken bij NEC. "We merken wel dat hij het voetbal volgt, want rondom de wedstrijden krijgen we appjes van Bas. We missen hem zeker, niet alleen als voetballer, maar ook als mens. Hij is een sterke persoonlijkheid. Met zijn instelling en professionaliteit is Bas een belangrijke jongen in de groep", besluit Aalbers.

De wedstrijd tussen AZ en NEC wordt vanavond hervat met een 1-2 voorsprong voor de club uit Nijmegen. De resterende tijd zal een een halve minuut van de reguliere speeltijd en de minimale extra tijd van vijf minuten zijn.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!