Nieuws

AZ-verdediger ziet kansen in restant met NEC: 'Aanvallen met alles wat we hebben'

AZ-verdediger ziet kansen in restant met NEC: 'Aanvallen met alles wat we hebben'

06-12-2023 07:53

David Møller Wolfe denkt dat er in de vijf resterende minuten tegen NEC nog wat te halen valt voor AZ, zo zegt hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Eind oktober werd de wedstrijd gestaakt, na het in elkaar zakken van NEC-spits Bas Dost. De Alkmaarders gaan woensdagavond vol in de aanval, waar het tegen een 1-2 achterstand aankijkt.

Na een uur spelen zette Vangelis Pavldis zijn ploeg nog op 1-2. In de absolute slotfase was AZ nadrukkelijk op jacht naar de 2-2, totdat het noodlot bij de tegenstanders toesloeg. "We moeten doorgaan met waarmee we bezig waren. We kregen veel kansen op de gelijkmaker. Naar die kansen moeten we nu weer op zoek", meent Møller Wolfe. Met twee assists in zijn twee laatste wedstrijden, hoopt de Noor vanavond nog van belang te kunnen zijn voor AZ. "Ik weet inmiddels waar ’Pavli’ graag verschijnt voor het doel. En dan is het een kwestie van hard voorgeven."

Waar de spelers van NEC eind oktober in de slotfase op de laatste benen leken te lopen, is daar vanavond om 19.00 uur geen sprake van. De Nijmegenaren zijn erop gebrand om de overwinning over de streep te trekken. Toch ziet Møller Wolfe nog kansen voor AZ, dat eventueel een bonuspunt in huis kan houden. "Mijn gevoel zegt dat we toch wel een kans of twee krijgen in die vijf minuten. We moeten aanvallen met alles wat we hebben." Pascal Jansen, oefenmeester van AZ, spreekt dan ook van een unieke situatie in Alkmaar, maar wil niks weggeven over zijn strijdplan.

Waar AZ al de wissels al doorvoerde tijdens de wedstrijd, kan NEC nog ingrijpen. De ploeg van Rogier Meijer start sowieso met een vervanger van de geblesseerde Bas Dost, waarnaast het nog eens twee wissels mag doorvoeren. Bij definitieve winst op AZ klimt NEC van plek zestien naar twaalf. Weet AZ nog te stunten kan het bij winst zelfs de twee plek overnemen van Feyenoord, dat twee punten meer heeft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!