Reactie

Ten Hag spreekt verhalen over ontevreden selectie tegen: 'Er zijn geen problemen'

Ten Hag spreekt verhalen over ontevreden selectie tegen: 'Er zijn geen problemen'

05-12-2023 15:40
1

Erik ten Hag heeft de geruchten over ontevreden spelers binnen zijn selectie stellig ontkend. Vele Engelse media wisten maandagavond te melden dat 'minstens de helft' van de Manchester United-selectie geen heil meer zou zien in de Nederlandse manager. Laatstgenoemde heeft dat een dag later tegengesproken op de persconferentie.

Daarbij waren de journalisten van de Manchester Evening News, Sky Sports, The Mirror en ESPN niet aanwezig. Zij stelden de afgelopen dagen dat Ten Hag 'vijftig procent van de kleedkamer verloren zou zijn'. United betreurt het publiceren van dergelijke verhalen zonder context en besloot en daarom toe om de afgevaardigden van die media de deur te weigeren.

Ten Hag kan zich bovendien totaal niet vinden in die berichtgevingen. Hij vertelt nog het volste vertrouwen te voelen. "Daar ben ik zeker van. Dat zag je in de comeback tegen Brentford, de duels met Burnley en Fulham. Het team toonde karakter in die wedstrijden, een grote mate van vastberadenheid en veerkracht. Zonder eenheid kun je niet zo'n geweldig voetbal spelen."

Bovendien zou een deel van selectie ontevreden zijn geweest over de manier waarop Ten Hag Jadon Sancho verbande uit de selectie. Een storm in een glas water, zo vertelt hij. "Natuurlijk, in elk team zijn er spelers die niet spelen en niet zo blij zijn. Dat is niet anders dan normaal. Je moet wachten op je kans en die kan komen, maar er zijn geen problemen. Ik luister altijd naar mijn spelers en ik geef ze de kans om te praten."

Manchester United staat momenteel op een ietwat teleurstellende zevende plaats in de Premier League. Bovendien speelt de ploeg volgende week dinsdag in de Champions League tegen Bayern München. Wanneer het die wedstrijd verliest, ligt het al in de groepsfase uit het miljardenbal.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!