Nieuws

Hendriks ziet Ajax-verdediger tegenvallen: 'Je merkt dat hij zenuwachtig is'

Hendriks ziet Ajax-verdediger tegenvallen: 'Je merkt dat hij zenuwachtig is'

02-12-2023 11:10

Bij Vandaag Inside waren de meningen flink verdeeld door het optreden van Ajax-verdediger Anton Gaaei tegen Olympique Marseile. Hélène Hendriks denkt dat de miljoenen die zijn uitgegeven weggegooid geld is, waar René van der Gijp met een oplossing voor de Deen komt.

"Hij heeft best een aantal aardige wedstrijden gespeeld, maar dit keer was het niet zo geweldig. Ik denk wel dat het bij hem echt onzekerheid is. Ik heb hem toevallig zondag gesproken en dan merk je dat hij zenuwachtig is. Hij vindt het echt spannend", merkt Hendriks op. 

Van der Gijp vertelt hoe Ajax-trainer John van ’t Schip het aan moet pakken met de 21-jarige zomeraanwinst. "Dan moet je hem eigenlijk niet laten starten. Dan moet je hem in dit soort wedstrijden tegen Marseille niet laten spelen. Dan kan je hem beter een paar keer inbrengen tegen RKC en rustig kijken en opbouwen", besluit hij.

Gaaei kwam dit seizoen al veertien keer in actie voor de Amsterdammers. De vleugelverdediger kreeg ook al met kritiek te maken na de verloren klassieker tegen Feyenoord, waarna hij na 32 minuten al werd gewisseld.