Nieuws

25 miljoen voor Malacia? Dan moeten ze goed gaan spelen in de Champions League

"25 miljoen voor Malacia? Dan moeten ze goed gaan spelen in de Champions League"

27-06-2022 20:59

De hoogte van de transfersom voor Tyrell Malacia valt niet bij elke Feyenoord-fan in goede aard. Clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International is daar verbaasd over. Volgens hem is vijftien miljoen een mooi bedrag voor de international.

Het verhaal rondom Malacia is bekend. Olympique Lyon en Feyenoord naderen een akkoord over twaalf miljoen euro vast, plus drie miljoen aan bonussen. Als het aan de Rotterdamse aanhang ligt, is dat niet genoeg. "Wat hadden ze dan gedacht? Dat je 25 miljoen euro voor zo'n speler zou krijgen?", reageert Krabbendam bij Voetbalpraat van ESPN. "Het is gewoon een redelijk marktconforme som voor een jongen die net international is geworden en in de Conference League heeft gespeeld. That's it."

De journalist weet wel wat er moet gebeuren als Feyenoord nog meer miljoenen voor zijn spelers wil ontvangen. "Dan moeten ze goed spelen in de Champions League. Daar spelen ze nog niet. Dat is wel het doel, daar willen ze naartoe. Als je daar goed speelt, gaat je waarde meer omhoog dan dat je het goed doet in de Conference League."

Toch zijn er ook Feyenoord-spelers die meer geld in het laadje kunnen brengen, ziet ook Krabbendam. Luis Sinisterra en Orkun Kökcü vertegenwoordigen veel waarde voor De Stadionclub.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!