Nieuws

Voormalig aanvoerder Rusland spreekt zich uit: 'Misschien vermoorden ze me nu'

Voormalig aanvoerder Rusland spreekt zich uit: 'Misschien vermoorden ze me nu'

16-06-2022 16:12 Laatste update: 16:23

Igor Denisov (38) heeft zich uitgesproken over de oorlogssituatie in Oekraïne. De voormalige aanvoerder van het Russische nationale elftal woont nog altijd in Rusland en heeft flink wat op de hals gehaald door zich negatief uit te spreken over de oorlog. 

"Het is een catastrofe. Complete horror", lliet Denisov weten in een interview op YouTube. "Misschien zetten ze me achter tralies of vermoorden ze me zelfs na deze woorden, maar ik vertel het je zoals het is." De middenvelder speelde ruim 300 wedstrijden voor Zenit St. Petersburg. 

Denisov geeft in het interview toe een persoonlijke brief aan Vladimir Putin te hebben geschreven en gepleit heeft de oorlog te stoppen. "Ik ben een trotse man. Dit was na ongeveer drie of vier dagen oorlog. Ik heb zelfs gezegd dat ik op mijn knieën zal gaan voor hem om dit alles te stoppen." De openbaring van Denisov is op zijn zachtst gezegd dapper te noemen: maar weinig publieke figuren in Rusland spreken zich uit tegen de oorlog, uit angst om gearresteerd te worden of andere straffen te ondervinden.