Nieuws

'Temperamentvolle' Buijs gepresenteerd: 'Aard van het beestje gaat er nooit uit'

'Temperamentvolle' Buijs gepresenteerd: 'Aard van het beestje gaat er nooit uit'

14-06-2022 15:35 Laatste update: 15:36

Danny Buijs is officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van KV Mechelen. De 39-jarige coach die na afloop van vorig seizoen bij FC Groningen vertrok, is blij met zijn nieuwe uitdaging. De 'volkse sfeer' die heerst bij de Belgische club, was een belangrijke reden om voor de nummer 7 van de voorbije jaargang te kiezen.

Na een vierjarig dienstverband bij de Trots van het Noorden staat Buijs nu voor zijn eerste avontuur in het buitenland. "De klik met KV Mechelen was er vanaf de start", vertelt de Nederlander bij zijn presentatie. "Ik heb intensieve gesprekken gevoerd met het bestuur en heb twee wedstrijden bezocht in de play-offs - een vreemd format, trouwens. Die hebben me over de streep getrokken. De volkse sfeer die in deze club heerst, past perfect bij mij."

De play-offs om Conference League-voetbal eindigde voor Mechelen in een deceptie: de ploeg werd laatste in een poule met vier teams. Buijs omschrijft zichzelf als een 'temperamentvolle' trainer. "De aard van het beestje, dat zal er nooit helemaal uit gaan. Jullie zullen er zeker kennis mee maken", lacht hij.

Toch denkt Buijs niet dat de omschrijving per se negatief is. "Anderzijds is dat temperament ook een kracht van mij. Er is niks mis mee om je team fanatiek te coachen. En ik zal ook hier fouten maken, maar dat is niet erg. Het geeft aan dat trainers ook maar mensen zijn." Op maandag 20 juni begint de oud-middenvelder officieel aan zijn klus: dan staat de eerste veldtraining voor KV Mechelen op het programma. De trainer heeft een contract voor onbepaalde tijd ondertekend.