Nieuws

'Dramatisch seizoen Wijnaldum 'bekroond': uitverkozen tot Flop van het Jaar'

'Dramatisch seizoen Wijnaldum 'bekroond': uitverkozen tot Flop van het Jaar'

14-06-2022 10:52
2

Georginio Wijnaldum mag een twijfelachtige individuele 'prijs' op zijn palmares bijschrijven. De Paris Saint-Germain-middenvelder is door de stemmers van Get French Football News verkozen tot Flop van het Jaar.

Na ruim 100.000 stemmen maakt de sportsite de balans op. Eén van de conclusies die kan worden getrokken is dat Wijnaldum 'comfortabel' de uitverkiezing tot Flop Signing of the Year heeft 'gewonnen'. Het medium zag de international - tijdens dit interlandblok gepasseerd door Louis van Gaal - het afgelopen seizoen 'er meer dan verdwaald' uitzien.

Eén van de redenen waarom de voormalig Liverpool-sterkhouder door het ijs zakte, schrijft GFFN op het conto van Mauricio Pochettino. 'Hij gebruikte hem op de positie van vleugelaanvaller of als aanvallende middenvelder.' Mede daardoor zou Wijnaldum nooit zijn topniveau kunnen aantikken.

Toch kwam de spelverdeler tot 38 optredens in het PSG-shirt. Twee treffers tegen RB Leipzig (speeldag 4, 2-2) waren in de groepsfase van de Champions League zijn belangrijkste bijdrage.